Kış aylarının gelmesi zor şartların artması ve üstüne covid19 virüsünün bu denli artması maalesef hepimizi bedenen ve ruhun etkilemektedir.Tüm insanlık olarak kimin nasıl atlatacağını tedavisinin kişinin bağışıklığına bağlı olduğunu bildiğimiz bir hastalık bu.Özellikle bu dönemde hangi besinler antioksidan besin içerir hangi besinlersizin vücudunuzu arındırır,güçlendirir bilmeli ve beslenmenize eklemelisiniz. Sağlık besinleri ve en güçlü antioksidan içeren besinleri şu şekilde sıralayabiliriz; ANTOSİYANİNLER :Mürdüm eriği, böğürtlen, karadut, kiraz KATEŞİNLER :Siyah çay ve yeşil çay LİKOPEN : Domates ve domates ürünlerinde, pembe greyfurt, karpuz, kayısı BETA KAROTEN :Havuç, kavun, mango RESVERATROL :Üzüm, yaban mersini, kızılcık C VİTAMİNİ :Greyfurt, portakal, biber, brokoli, kivi, kuşburnu E VİTAMİNİ Badem, ayçiçeği çekirdeği, buğday tohumu SELENYUM :Patates, ayçekirdeği, yumurta, POLİFENOL :Yeşil çay, ahududu, soya, çilek, erik, elma, yaban mersini GLUCOSINOLATES : Brokoli, brüksel lahanası, suteresi, karnabahar LUTEIN :Brokoli,ıspanak, kara lahana, kırmızı üzüm, kivi Antioksidan beslenmede çeşitlilik dikkat edilmesi gerekilen diğer durumda bitkilerdeki antioksidan bileşenlerin serbest radikallere karşı etkileri aynı olmadığı için antioksidan alımında çeşitlilik zen-ğinleştirilmelidir.Antioksidan bileşenlerin farklı kaynaklardan alınması gerekir. Besinlerin doğru miktarda alınması için diyetisyeninize başvurunuz.