

Araştırmacı-Yazar M. Adil Çetin’in “Kitaba Yolculuk” adlı onüçüncü kitabı yayımlandı.
Ankara’da Berikan Yayınevi’nden çıkan “Kitaba Yolculuk” adlı kitap 186 sayfa olup içerisinde 30 adet okuma, yazma, yazar, kitap ve kütüphane konularında yazılmış yazı bulunmaktadır.
Gazetemiz yazarı, aynı zamanda İLESAM’ın Hatay İl Temsilcisi olan Araştırmacı-Yazar M. Adil Çetin, yeni çıkan kitabıyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Şuurlu fertler, şuurlu toplumu meydana getirir. Kişinin şuurlu olması ise bilgiyle mümkündür. Bilgiye dayalı düşünme ve yorumlamanın hayata tatbik edilmesi gerekir. Bilgiyi elde etmenin en iyi yolu ise okumaktır. Okunacak materyal gazete olur, dergi olur, kitap olur.
Okumak, araştırmak, düşünmek, yorumlamak, anlatmak ve uygulamak kaliteli ve liyakatli insan olmanın şartıdır.
Yazar, kitap ve okuyucu. Birbirini tamamlayan üç kelime. Yazar, kitabı yazacak, okuyucu da yazılan kitabı okuyacak. Kitap deyince akla iki kelime geliyor: Yazar ve okuyucu. Kitabın bir önceki bir de sonraki durumu vardır. Öncesi yazar, sonrası da okur.
Kitap, evlerimizin ve bürolarımızın vitrinlerini süslemek, onları seyretmek için değil; anlayarak okumamız ve öğrendiklerimizi uygulamak için vardır. Kitap, gözümüzdür, kulağımızdır, dilimizdir… Bize güç katandır. Her kitap bir tecrübenin ürünüdür. Bazı kitapları sadece bir kere okuruz. Ancak bazı kitaplar da vardır ki onları zaman içerisinde defalarca okuruz. Zira başucu kitaplarımızdır onlar.
Bilimsel alanda, edebiyat alanında, felsefe alanında ve daha pek çok birbirinden farklı alanda örneklendirilebilecek biçimde bütünsel olarak piyasaya sunulmuş durumda olan bu ciltli nesnelere sahip oldukları genel yapı itibari ile kitap denilmektedir.
Okunan her kitap, hayat merdiveninin bir basamağıdır. Ne kadar çok kitap okursak o kadar çok basamak çıkmış oluruz. Bu bizi zirveye çıkaracaktır.
Evin kapısını açıp içeriye girdiğimiz gibi kitabın da kapağını açıp içerisine girmemiz, kitabın muhtevasını keşfetmemizi sağlar. Her kitap farklı bir dünyaya açılan kapıdır.
Okumak, hayal dünyamızı genişletir. Kitap bize şablon sunmaz. Hele edebi kitapları her okuyan farklı bir dünya tasavvur eder.
Bir kitap, yazarın aklıdır. Her kitap bir akıldır. Dolayısıyla okuyucu yazarın aklını takip etmiş olur. O akıldan istifade etmiş olur.
Herkesin kitaba doğru bir yolculuk yapmasını diliyorum…”