Kırıkhan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla bireye umut topluma güven olmaya devam ediyor.
Temiz ve sağlıklı bir çevrenin bütün canlıların yaşayabilmesi için temel koşul teşkil etmesi ve bunun ancak sağlıklı ve temiz bir çevre ile mümkün olmasından hareketle, vatandaşlık görevlerimizden biri olan, paylaştığımız yaşam alanlarının, doğanın temiz tutulması, sahip çıkılması, çevre temizliğinin sağlanması ve doğanın korunması amacıyla Adalet Bakanlığınca; 26-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilmek üzere “Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi” başlatılmıştır. Bu Proje ile Türkiye genelinde denetimli serbestlik infaz uygulamalarından kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırma diğer adıyla kamu hizmeti cezası kapsamında piknik alanları, yeşil alanlar ve mesire alanları gibi uygun görülen yerlerde temizlik çalışmalarının gerçekleştirilmesi planlanmıştır.
Bugün gerçekleştirilmiş olan etkinliğe Kırıkhan Kaymakamı Zafer KARAMEHMETOĞLU, Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet İMİR, Kırıkhan Belediye Başkan Vekili, Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Kırıkhan İlçe, Emniyet Müdür Vekili, Kırıkhan İlçe Tarım Müdür Vekili ve Kırıkhan Denetimli Serbestlik Müdürü Hakan HOŞGÖREN etkinliği yerinde inceledi. Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet İMİR yaptığı açıklamada; Adalet Bakanlığının başlatmış olduğu Denetimli Serbestlikle Temiz Çevre projesi kapsamında Kırıkhan Belediyesi ile işbirliği içerisinde denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan ve kamu hizmet cezası olan 20 hükümlü ile mesire alanın temizlik ve ağaç gövdelerinin kireçle boyanmasını yaptıklarını, bu şekilde içinde yaşamış oldukları topluma hizmet etmiş olduklarını ifade etti.
Ayrıca Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün hükümlülerin dosyalarının infaz edilmesinin yanında, hükümlülerin topluma kazandırılmasına ve topluma hizmet etmesine yönelik de birçok projenin hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmaları yürütmekte olduğunu beyan etti. Bu kapsamda yaz döneminde 23 okulun boya ve tadilat işlemlerini yaptıklarını, 2018 yılı içerisinde İşkur ile ortaklaşa yürütülen kendi işini kurmaya yönelik projelerle 16 eski hükümlünün kendi işini kurduğunu belirtti. Diğer taraftan hükümlülerin meslek edinmelerini sağlamak için Tarımsal Üretim Mesleki Eğitim ve Üretim Merkezi projesini uygulamaya geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Yine denetimli serbestlik müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinin kalitesini artırmak için hazırlanmış olan 2 adet Avrupa Birliği Erasmus + KA 104 projesinin kabul edildiği ve bu amaçla yurt dışındaki uygulamaların yerinde görülerek ülkemizde de benzer tekniklerin uygulanmasının hedeflendiğini ifade etti. Başsavcı vekili İMİR; Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinin gerek projeler gerekse eğitim ve iyileştirme faaliyetleri ile Bireye Umut Topluma Güven olmaya devam edeceğini belirtti. Son olarak yapılan bu örnek çalışmada başta denetimli serbestlik müdürlüğü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
|