Elli altı yıllık ömrümün kırk beş yılı Kırıkhan’ da geçti.Dile kolay .Nerdeyse yarım asırlık bir enerjiyi burada aldık ve burada tüketiyoruz.İlimde,irfanda,ahlak ve edepte derya olan;yarı ömrünü Kırıkhan için tüketen koskocaman bir ulu çınar konumundaki Ali SERT Hoca’ nın maddi ve manevi gölgesinde soluduk ömür nefeslerini.Ona öğrenci olduk.Daha da yakınlaşarak akraba olduk .Benim kayınbabam ve oğularımın biricik dedeleri oldu o muhterem insan .
Bir yıl merkez erkek Kuran kursu’nda okuduktan sonra Gazi Lisesinde ortaokulu,Kırıkhan lisesinde liseyi bitirdik.Anlayacağınız bu güzel ilçenin temiz havasıyla büyüdük,engin kültürüyle geleceğe hazırlandık.Ortaokul öğrencisi iken elimiz kalem tuttu.Yayınlanan yerel gazetelerde boy göstermeye başladık.Nizamettin Abalı,Vasi Köse ,Kenan Güney,Cevdet Güneş,Bekir Aytaç ,İhsan Saydam,İ.Mehmet Bilgin vs ile Kırıkhan üzerine etütler yaptık,çevresinde turlar attık.O günden beri Kırıkhan biricik sevdamız oldu.
Yakın çevrenin en önemli eğitim ve kültür merkezi olması, ayrıca merhum Ali Sert Hoca’ nın Kuran kursu vasıtasıyla gençlere sahip çıkması Kırıkhan’ın geleceğini belirleyen en önemli faktörler olmuştur .Rahmetli hocamın Kırıkhan üzerinde inkar edilemeyecek düzeyde emeği ve hizmeti olmuştur.Nur içinde yatsın.Binlerce öğrenciyi barındırıp onlara ışık olmuş,elinden tutmuş,üniversite kapılarından içerlere kadar taşıyarak bu memleket için vasıflı,dürüst,çalışkan ve vatanını seven eleman yetiştirmiştir .Binlerce Kur’an bülbülü hafızları bu memlekete armağan ederek ülke ve yurt dışında Kırıkhan’n adını duyurmaya çalışmıştır.Kendisi Yayladağlı olduğu halde herkes onu Kırıkhanlı olarak tanıyacaktır .
Bizde Kırıkhan da , otuz yıla yakın bir süredir coğrafyacı kimliğimizle öğretmenlik yapıyoruz. Kırıkhan üzerine bir şeyler araştırmaya , incelemeye, dillendirmeye ,söylemeye ve yazmaya çalışıyoruz .Bu güzel ilçeyi tanıtmaya gayret ediyoruz .Bu toprağın altında yeşermeyi bekleyen nice çekirdeklerin olduğunu ve nice cevherlerin saklı bulunduğunu her fırsatta dile getiriyoruz .
Şair, edip , yazar ,araştırmacı, akademisyen, bürokrat,siyasetçi vs. yönünden oldukça zengin olan Kırıkhan acaba hak ettiği seviyede gelişmiş mi dersiniz ? Yetiştirdiği ürününü ve kendine has kültürünü yeterince tanıtabiliyor mu ? Nüfusu kalabalık olduğu halde şehirleşebilmiş mi? Kaldırım , park, trafik ve emniyet gibi müzminleşmiş problemleri çözebiliyor mu? Yeterli alışveriş merkezleri , dinlenme, eğlenme ve yeşil park gibi alanları mevcut mu? Yılda kaç tane bilim adamı , yazar , şair ve sanatçıyı misafir edebiliyor? İlçeyi tanıtan kaç tane kitap , dergi ve broşür gibi kaynağı hazırlayabiliyor ve vatandaşla buluşturabiliyor?
Kırıkhanlı dostlar, sıraladığımız sorulara cevap veremiyorsak bir yerlerde eksiğimiz vardır demektir. Siyasetin gündeme oturduğu şu günlerde Kırıkhan’ ın problemlerini masaya yatırmanın önemine dikkat çekiyorum. Biz zamanı geldikçe çeşitli problemleri gündeme taşımak niyetindeyiz. Umarım gerekli ilgiyi uyandıracaktır.
Bir Kırıkhan sevdalısı olunarak her şeyin düzeleceğine inanıyor kültürlü, eğitimli,nitelikli ,çalışkan insanlara çok ihtiyacımız olduğunu hatırlatıyorum. Kırıkhan’ ın maddi ve manevi olarak sahiplenileceğini ümit ediyorum. Beyazıd-ı Bestami(K.S) ve Ali SERT hoca gibi maneviyat sultanlarının manevi tasarrufunda olan Kırıkhan , çok şanslı olsa gerek.