Asrın felaketi” olarak adlandırılan deprem sonrasında katıldıkları televizyon programları ve gerçekleştirdikleri konserlerle deprem felaketini unutturmayan ve farkındalık oluşturan Antakya Medeniyetler Korosu 21 ay aradan sonra Antakya’da yeniden bir araya gelerek ilk çalışmalarını gerçekleştirdi.
Antakya Kültür ve Sanat Çarşısı Konferans Salonu’nda Şef Yılmaz Özfırat yönetiminde gerçekleşen bu buluşmada, koro üyeleri büyük bir heyecanla çalışmaya katıldılar. Duygu dolu anların yaşandığı bu ilk prova, hem koro üyeleri hem de izleyenler için unutulmaz bir deneyim oldu.
Yoğun konser programıyla dikkat çeken Antakya Medeniyetler Korosu, 6 Şubat depremlerinden önce olduğu gibi her Salı günü tüm koro üyelerinin katılımıyla çalışmalarını sürdürecek.
Medeniyetler Korosu Başkanı Yılmaz Özfırat, Antakya Kültür ve Sanat Çarşısı Konferans Salonu’nda düzenlenen çalışma ile yeniden bir araya gelmenin heyecanını yaşadıklarını belirtti. Yoğun konser programlarına hazırlanacaklarını açıklayan Özfırat, salonu tahsis ederek büyük destek veren Hatay Valisi Mustafa Masatlı’ya teşekkür etti.
Özfırat, “Medeniyetler Korosu olarak deprem sonrası toparlanıp, bu büyük acıyı unutturmamak adına pek çok başarılı projeye imza attık ve atmaya devam ediyoruz,” dedi. Birleşmiş Milletler ve Hatay Valiliği iş birliği ile düzenlenen, 11 deprem ilini kapsayan bir turneye çıkacaklarını belirten Özfırat, 6 Aralık’ta başlayacak olan bu turnede yalnızca depremzedeler için sahne alacaklarını vurguladı.
Ayrıca, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın destekleriyle Antakya’da bir “Medeniyetler Köyü” kuracaklarını duyuran Özfırat, bu köyün temelinin 6 Şubat 2025 tarihinde atılmasının planlandığını açıkladı. Koro üyelerinin yaşayacağı köyde konser ve çalışma salonları, farklı dinlerden üyeler için ibadethaneler bulunacak. Özfırat, “Turistlerin de mutlaka ziyaret edeceği bu köyde, Antakya’nın çok kültürlü yapısını gözler önüne sererek bir arada yaşama kültürümüzü tüm dünyaya tanıtacağız,” dedi.